Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
1v

Mångårig Bayern-scout sågar Isaks klubbval: "Det är ju inte hög nivå på den tyska fjärdeligan"

Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak sitter fast i Dortmunds frysbox.
Björn Andersson, mångårig scout i Bayern München, sågar Isaks val av klubb.
- Är man 17 år kan man inte räkna med att ta en plats i Dortmunds A-lag, säger han i "CL-podden".

Alexander Isak värvades för drygt två år sedan till Dortmund efter att ha stått för ett riktigt fint år i allsvenskan, där han gjorde 10 mål på 24 matcher. Men i Tyskland har framgången uteblivit och Isak har under sin tid i klubben bara framträtt 13 gånger i klubbens A-lag.

Björn Andersson, mångårig scout i Bayern München, hade koll på Isak när han slog igenom. Han menar att klubbvalet som Isak gjorde var karriärmässigt dåligt, då han talangen inte får någon speltid. Dock medger att det kanske finns flera perspektiv på varför han valde den tyska storklubben.

- Rent fotbollsmässigt var det fel väg att gå. Är man 17 år så kan man knappast räkna med att man ska kunna ta en plats i Dortmunds A-lag. Sedan vill jag inte lägga mig i hur Dortmund tänkte. Det finns säkert två sidor av myntet. Han kanske fick ett jättefint avtal som han inte kunde tacka nej till, Dortmund hade kanske en plan som de visade upp för honom. Men jag personligen tycker inte att man ska ha så bråttom utomlands. Han hade precis etablerat sig i allsvenskan och jag tycker mycket väl att han kunde varit kvar i ett eller två år till och Dortmund då skulle köpt honom och låtit honom spela. För det hade han mått mycket bättre av, tror jag, säger Andersson i CL-podden.

Andersson menar också att konkurrensen i Dortmund är benhård och att det knappast finns någon framtid för Isak i Dortmund.

- Det kommer hela tiden nya. Det var mycket pengar, man får hoppas på att han kan komma tillbaka. Men nu har det gått ett och halvt till två år utan att han spelat toppfotboll. Det är ju inte hög klass i den tyska fjärdeligan, det får man tillstå.

- Om jag vore honom så skulle jag gå till en klubb där han får chans att spela. Han måste naturligtvis bevisa sig. Det kan han inte göra i Dortmund, inte som läget ser ut i dag.

När Björn Andersson var gäst i podcasten "Lundh" berättade han att ingen av scouterna visste om att Isak skulle köpas från AIK och han beskrev övergången som märklig. Inte heller den dåvarande tränaren Thomas Tuchel hade vetskap om att Isak skulle värvas.

-  Jag är inte så insatt, men ingen av mina kollegor i Dortmund visste om detta. Ingen av scouterna, sa Andersson då.

Avsnittet från när Björn Andersson var gäst i podcasten "Lundh" hittar du här nedanför.

Publicerad 2018-12-08 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons