POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Markkanen bryter kontraktet i Tyskland - återvänder inte till AIK

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Markkanens mål från förra året i spelaren ovan.

Eero Markkanen bryter sitt kontrakt med Dynamo Dresden.
Men han återvänder inte till AIK.
"Ny klubb redan klar", skriver agenten Jonne Lindblom på Twitter.

Det är Dynamo Dresden som på sin officiella hemsida skriver att man går skilda vägar med Eero Markkanen. Kontraktet bröts under torsdagen och finländaren lämnar klubben med omedelbar verkan.

Markkanen var utlånad från AIK fram till i sommar, men i höst har 26-åringen bara spelat totalt 49 minuter för Dresden och i dagarna anklagade klubben honom för att ha begått kontraktsbrott. På sin hemsida skrev man då att Markkanen saknades på lagets träningsläger i Spanien utan tillstånd, och man hotade med att vidta rättsliga åtgärder.

Spelarens agent, Jonne Lindblom, sa därefter till Fotbollskanalen att klubben visste var Markkanen befann sig, att han inte var i Spanien för att en flytt till en annan klubb är aktuell och att anfallaren skulle resa till träningslägret om så klubben bara bad om det. Då förklarade också Lindblom att parterna hade en diskussion om Markkanens framtid för att hitta en lösning på situationen.

Det hela slutade alltså med att kontraktet bryts. Vad som händer nu? Någon återkomst till AIK blir det inte. Sportchefen Björn Wesström sa så sent som i onsdags att klubben räknar med att Markkanen inte tillhör AIK i vår. Agenten Jonne Lindblom bekräftar också på Twitter att det blir spel i en "tredje" klubb framöver.

"I samförstånd har vi kommit överens om att bryta Eero Markkanens kontrakt. Ny klubb redan klar. Han läkarundersöks på måndag", skriver Lindblom.

Publicerad 2018-01-12 kl 10:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå