Missräkning för Leipzig - Forsberg bänkad i kryssmatchen

Bundesliga

Hertha Berlin var en för svår nöt att knäcka för RB Leipzig.
Matchen slutade 2-2 - och svenske Emil Forsberg fick se mötet från bänken.
- På hörnor försvarar vi som ett skollag, säger Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann enligt rblive.de.

Med Emil Forsberg tillbaka i matchtruppen efter sjukdom ställdes RB Leipzig mot Hertha Berlin på hemmaplan. Men det blev inga tre poäng för ligatrean mot ligatian.

Marko Grujic gav Hertha Berlin ledningen i den nionde minuten, men RB Leipzig lät sig inte nedslås. I den 24:e minuten nickade Lukas Klostermann in kvitteringen och i matchens andra akt tog RB Leipzig också ledningen.

I den 68:e minuten testade anfallaren Patrick Schick avslut från straffområdeskanten och trots att det inte såg ut som någon större farlighet kunde inte Rune Jarstein i Hertha-målet parera. 2-1.

Sista ordet var dock inte sagt. RB Leipzig med sina tio spelare - Marcel Halstenberg blev utvisad i den 63:e minuten - kunde inte hålla undan. I den 82:a minuten fick Hertha Berlin straff och den förvaltade Krzysztof Piatek på bästa sätt. 2-2, vilket blev slutresultatet.

- Någon gång måste vi lära oss att vi inte alltid kan hamna i underläge. På hörnor försvarar vi som ett skollag. Då blir det svårt för du måste därefter se upp för kontringar, säger RB Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann enligt rblive.de.

Han fortsätter:

- Jag är glad åt att vi tar en poäng, men jag är inte alls nöjd med vår match.

I 2-2-matchen blev det inte heller en comeback för Emil Forsberg. Svensken fick se matchen från bänken.

RB Leipzig är nu ligatrea på 55 poäng. Union Berlin är alltjämt på tiondeplats med 35 poäng.

RB Leipzig: Gulasci - Adams, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Olmo, Sabitzer, Laimer, Nkunku - Schick, Werner

Hertha Berlin: Jarstein - Pekarik, Torunarigha, Boyata, Plattenhardt - Skjelbred - Lukebakio, Darida, Grujic, Cunha - Ibisevic