POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA
2v

Müller öppnar dörren för flytt: ”Jag måste fundera över det”

Foto: Bildbyrån

Thomas Müller har fått ont om speltid i början av säsongen.
Då öppnar han för att lämna Bayern München, som är den enda klubben han någonsin spelat för.
- Om tränarstaben bara ser mig i rollen som inhoppare i framtiden, så måste jag fundera över det, säger han till Kicker.

Tidigare under onsdagen uppgav tyska Bild att Thomas Müller har tröttnat på situationen i Bayern München och att han vill lämna klubben. Tysken, som är fostrad i klubben och endast har tillhört Bayern på seniornivå, har bara fått göra tre ligamatcher från start under säsongen och fick inte någon speltid mot Tottenham i Champions League.

Det är inte en situation han är nöjd med.

- Verkligen inte. Jag är bara 30 år gammal, jag är i toppform och hungrig för framgång både med klubben men också personligen. Jag är helt övertygad om att jag kan hjälpa laget med mina färdigheter på planen, säger Müller till Kicker.

En av anledningarna till den minskade speltiden är att Bayern i somras plockade in Philippe Coutinho, som har spelat som tia i lagets 4-2-3-1-uppställning. Det var en position som i våras oftast ockuperades av Müller.

- Naturligtvis har det ökat konkurrensen på min position, men det är inte det som är problemet, det är det inte. Tränaren har svåra beslut inför varje match. Oavsett är det en trend över de fem senaste matcherna som inte gör mig glad. Om tränarstaben bara ser mig i rollen som inhoppare i framtiden, så måste jag fundera över det. Jag är för ambitiös för det, säger tysken.

- Efter att jag var framgångsrik som tia i våras och vi tog dubbeln efter en lång kamp förväntade jag mig inte den här utvecklingen.

Müller menar samtidigt att han inte vill delta i mediaspekulationer, som har varit heta de senaste dagarna.

- Nu är det dags att fokusera på att spela fotboll och göra Bayern framgångsrika de kommande veckorna. När det gäller konkurrensen så kommer jag inte ge upp, utan jag kommer ge allt på träningar och i matcher. Det finns inget mer att säga från min sida, säger Müller.

Publicerad 2019-10-09 kl 20:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå