POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA
1v

Nagelsmann nobbade Real Madrid: ”Jag var förvånad – men kände mig inte bekväm”

Foto: Bildbyrån

Julian Nagelsmann har gjort kometkarriär som tränare.
Men han valde att nobba en av världens största klubbar – Real Madrid.
- Det viktigaste är att ta rätt steg, inte de största stegen, säger han till The Independent.

Julian Nagelsmann har haft en karriär som få fotbollstränare. Redan som 29-åring tog han över ett Hoffenheim i Bundesliga som den yngste tränaren i ligans historia och som 31-åring tog han över topplaget RB Leipzig. Innan han i somras flyttade till Leipzig hade han dock kunnat välja bland de främsta av klubbar – nämligen Real Madrid.

- Det är normalt att när Real Madrid ringer så funderar du över det. Jag var förvånad först, sedan vägde jag det mot varandra och jag kände mig inte bekväm med beslutet att gå dit. Jag vill förbättra mig. Om du går till Real Madrid finns det inte tid att förbättra sig som tränare, säger han till The Independent och fortsätter:

- Du har inte chansen att bli bättre som tränare, du måste redan vara den bäste tränaren. Jag är inte den bästa nu, men jag kan hålla med om att jag vill bli en av de bästa i framtiden. Om du går till Real Madrid eller Barcelona kommer fansen, media och de som tar besluten inte att ge dig tid att växa in i det.

Nagelsmann menar att det bara hade varit press på att vinna alla matcher och ta hem titlar, och att det inte går att säga att man bara är ung och att man fortsätter förbättras. Han försöker att planera sin karriär utifrån att ta rätt steg, även om det kan vara svårt.

- Det viktigaste är att ta rätt steg, inte de största stegen. Real Madrid är förmodligen en av dem högsta positionerna man kan ha så jag tänkte ”Du blir 31 och går till Real Madrid – var går du därifrån?”, säger tysken.

Nagelsmann har den här säsongen tagit Leipzig vidare från gruppspelet i Champions League och klubben innehar i dagsläget tredjeplatsen i Bundesliga, bara en poäng efter serieledande Bayern München.

Publicerad 2020-02-15 kl 12:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå