POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA 2
1v

Nilssons succé - rankas högst av alla mittbackar i 2. Bundesliga: "Acklimatiserat sig otroligt bra"

Foto: Bildbyrån

Joakim Nilsson, 25, har en stark höst bakom sig i Arminia Bielefeld.
Nu rankas svensken som bästa mittbacken i hela ligan under höstsäsongen av Kicker.
"Svensken kom så nära idealbilden för hur en spelare på den här positionen ska vara att han tog förstaplatsen med distans ner till tvåan", skriver tidningen.

I somras lämnade Joakim Nilsson Elfsborg och allsvenskan för spel i Arminia Bielefeld och 2. Bundesliga. Där har Nilsson såväl som Bielefeld stått för en succéhöst där man toppar tabellen efter att halva serien är spelad, före lag som Hamburg och Stuttgart.

Nilsson har spelat samtliga minuter för Bielefeld i ligan sedan den tredje omgången, och nu hyllas han av den ansedda tyska tidningen Kicker, som rankar honom som höstens allra bästa mittback i ligan.

"Där uppe var det rätt enkelt: Joakim Nilsson acklimatierade sig otroligt bra i den nya serien. Svensken kom så nära idealbilden för hur en spelare på den här positionen ska vara att han tog förstaplatsen med distans ner till tvåan", skriver Kicker, och ger honom betyget "outstanding".

Nilsson berättade i november för Fotbollskanalen om beslutet att gå till Tyskland, likt storebror Per Nilsson, som hade flera lyckade år i Nürnberg.

- Det lockade att ta det här steget med tanke på att brorsan tog det steget. Det är ett bra steg som nästa nivå och när de visade intresse kändes det väldigt bra direkt. Det har väl varit lite av en dröm att gå den här vägen, samma väg som honom och att gå upp till Bundesliga hade varit något, men att få gå i hans fotspår har jag drömt om, sade han till Fotbollskanalen i höstas.

Publicerad 2020-01-05 kl 20:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå