Nkunku stor hjälte i sista (?) matchen - Leipzig cupmästare

DFB-Pokal

Leipzig har vunnit tyska cupen 2023.
Christopher Nkunku agerade segerorganisatör i finalen mot Eintracht Frankfurt med ett mål och en framspelning.
Matchen slutade 2-0.

4:06

Avbryt
Försök igen

I spelaren ovan hör du en intervju med Leipzigs Emil Forsberg.

Leipzig kom till finalmatchen mot Eintracht Frankfurt med fin form och hade sex raka vinster inför mötet.

Emil Forsberg inledde på bänken för Leipzig.

Hans lagkamrat, Christopher Nkunku, som av transferjournalisten Fabrizio Romano uppgetts vara klar för Chelsea, agerade stor matchhjälte. Han gjorde ett mål och en assist när Leipzig vann med 2-0.

I den 17:e minuten var Frankfurt nära att ta ledningen. Kolo Muani tog sig in i straffområdet och avslutade, men bollen gick tätt utanför.

I den 42:a minuten fick Leizpig i stället ett gyllene läge. Christopher Nkunku löpte in i boxen och avlossade ett skott som tvingade Frankfurts målvakt Kevin Trapp att agera.

Med 20 minuter kvar fick Nkunku bollen i straffområdet och vek inåt för att sedan dra till med ett skott som styrdes in till 1-0.

I den 86:e minuten agerade han framspelare. Nkunku var kylig i boxen och serverade Dominik Szoboszlai som enkelt kunde lägga in 2-0.

Fransmannen sköt därmed cuptiteln till Leipzig - i en match som kan ha varit hans sista i tröjan.

Cuptiteln är lagets andra raka.

Leipzig: Blaswich - Henrichs, Klostermann, Orban, Halstenberg - Laimer, Haidara, Szoboszlai, Olmo - Werner, Nkunku.

Frankfurt: Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Buta, Rode, Sow, Max - Kamada, Götze, Kolo Muani.