Ny förlust - då höll klackledaren brandtal: "Exakt rätt gest"

Bundesliga

Mainz inkasserade tredje raka förlusten.
Då klev klackledaren ner och höll ett tal.
- Det var exakt rätt gest från fansen, säger försvararen Stefan Bell till Sky, enligt Kicker.

På söndagen inkasserade Mainz sin tredje raka förlust i Bundesliga. Efter 26 spelade omgångar är laget i allra högsta grad inblandat i bottenstriden. Ingolstadt vann matchen med 2-1 på hemmaplan i en match där gästernas Robin Quaison agerade inhoppare de sista tio minuterna.

Efter matchen var stämningen hos gästernas spelare och ledare av förklarliga skäl nedstämd. Tidningen Kicker skriver att tränaren Martin Schmidt länge satt ”orörlig på bänken” och att spelarna föll paralyserade till marken.

Det fick i sin tur lagets klackledare att agera. Mannen tog sig ner på planen och samlade ihop alla i en cirkel. Väl där höll han ett brandtal för spelarna.

- Han sa åt oss att vi inte skulle ge upp och ge allt. Det var exakt rätt gest från fansen, säger försvararen Stefan Bell till Sky.

- Alla vet om vad det handlar om. Alla måste ge 100 procent, Det gjorde vi inte under en halvlek i dag. Vi måste betala tillbaka till våra fans på onsdag när vi möter Leipzig. Det går bara att göra det här tillsammans.

I och med förlusten ligger Mainz på samma poäng som Augsburg som just nu är på kvalplats, endast målskillnad sklijer klubbarna åt. Alexander Milosevic och hans Darmstadt ligger hopplöst sist och förlorade även i helgen, denna gång med hela 4-0 mot Rb Leipzigs Emil Forsberg.