Nyman het - men Wolfsburg vann första kvalmötet

Bundesliga 2

Christoffer Nyman låg bakom ett par farligheter för Braunschweig. Men Wolfsburg kunde trots det vinna den första av två kvalmatcher till Bundesliga med 1-0.

Eintracht Braunschweig, med Christoffer Nyman i startelvan, avslutade säsongen genom att besegra Kalrsruher med 2-1 på hemmaplan. Laget hade inför den sista omgången chans att nå direktplatsen till Bundesliga, men fick i stället nöja sig med kvalspel mot Fredrik Ljungbergs Wolfsburg för avancemang uppåt i seriesystemet.

Nyman, som fick 60 minuter på planen, låg bakom matchens första heta läge när han skickade in ett fint inlägg efter dryga tjugo minuters spel. Hans medspelare Mirko Bolands avslut var dock inte av lika hög kvalité.

I stället blev det Wolfsburg som tog ledningen i den första halvleken sedan Gustav Valsvik tagit med handen precis omkring straffområdeslinjen. Domaren dömde en, i efterhand omdiskuterad, straff som Mario Gomez förvaltade till 1-0.

Den andra halvleken innehöll visserligen ett par heta målchanser åt båda hållen. Men Wolfsburg hade full kontroll på Braunschweig och verkade inte desperat kring att få in ännu ett mål utan prioriterade att hålla bollen inom laget.

Resultatet från första halvleken stod sig matchen ut och därmed väntar ett spännande avgörande i returmötet.

Publicerad 2017-05-25 kl 22:18