Nyman utbytt i toppmötet - tung förlust för Braunschweig

Bundesliga 2

Eintracht Braunschweig slåss för att ta sig upp i Bundesliga.
Men under lördagen föll man med 1-0 i toppmötet och derbyt mot Hannover.

Flera tidigare allsvenska spelare är inblandade i toppstriden i 2. Bundesliga. Miiko Albornoz i Hannover 96 (tabelletta), Ebenezer Ofori i Stuttgart (tvåa), Christoffer Nyman och Joseph Baffo i Eintracht Braunschweig (trea) och Simon Hedlund i Union Berlin (fyra).

Under lördagen möttes Hannover och Braunschweig. Det hela slutade i en hemmaseger - 1-0, efter mål av Niclas Füllkrug i den 32:a minuten.

Christoffer Nyman startade i förlusten, men byttes ut i den 62:a minuten, medan Joseph Baffo satt på bänken under hela matchen. Miiko Albornoz spelade hela matchen för Hannover.

I och med förlusten går Hannover upp i topp, två poäng före just Braunschweig. Då har dock tvåan Stuttgart och fyran Union Berlin en match mindre spelad (se tabelltoppen i faktarutan nedan).

I övrigt vann Nürnberg med 2-1 mot Erzgebirge Aue under lördagen. Svenske anfallaren Mikael Ishak satt på bänken under hela matchen.