POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Nyman vill skjuta upp laget i Bundesliga - förstår bänkning i landslaget

Foto: Bildbyrån

Ola Toivonen och Marcus Berg ser ut att starta.
Något Christoffer Nyman kan förstå.
- Inte konstigt om det blir så, säger han.

På tisdagens träning såg Janne Andersson ut att matcha en tänkt startelva till mötet med Vitryssland och då körde Marcus Berg och Ola Toivonen i anfallet. Christoffer Nyman har gått bra i den tyska andraligan men förstår ändå om han får börja på bänken i landslaget.

- Mycket möjligt att det är så. Båda spelarna (Berg och Toivonen) har mycket rutin från landslaget och jag och Isaac (Kiese Thelin) har inte riktigt den rutinen. Om det skulle vara så att det blir Ola och Marcus så är det så. Det är Janne som tar ut, säger Nyman.

- Båda är väldigt duktiga spelare. Det är enkelt att spela med båda och båda har gjort det bra så det är inte konstigt om det blir så. Konkurrensen är tuff. Det är tufft och ett svårt beslut för Janne.

Vad kan du tillföra?
- Mycket springa, öppna upp ytor för andra och vara en jobbig jävel.

Braunschweig kämpar för att ta sig upp i Bundesliga och ligger trea i 2. Bundesliga som betyder kvalplats, en poäng före Hannover och tre poäng upp till ettan Union Berlin. Nyman har gjort åtta mål på 22 matcher (16 från start).

- Det har gått bra. Laget har väl gått sådär nu på våren men det sista har det blivit lite bättre, så nu är vi med i toppen igen vilket är gott, säger han.

- Det har rullat in några mål och det är skönt på det personliga planet att få göra lite mål. Det är bra för självförtroendet.

Vad talar för att ni går upp?
- Vi har gjort det bra i slutet och vunnit de två senaste på 90 plus så vi visar verkligen att vi är ett starkt lag och att vi tror på vår idé. Det är väl det som vi kan komma med. Sedan kan vi inte mäta oss med Stuttgart eller Hannovers resurser, det är väl lag som hör hemma i Bundesliga egentligen, men vi ska visa att vi ska vara med där och kriga.

Publicerad 2017-03-23 kl 21:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå