Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
35v

Officiellt: Forsbergs tränare lämnar Leipzig

Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg får en ny tränare nästa säsong i Leipzig.
Klubben bryter tränaren Ralph Hasenhüttls kontrakt. 
- Det är inte önskvärt att gå in i ett slutligt år utan en långsiktig framtid, säger Hasenhüttl till klubbens hemsida. 

RB Leipzig och Emil Forsberg avslutade i helgen säsongen med en 6-2-vinst mot Hertha Berlin på bortaplan och slutade därmed på sjätteplats i Bundesliga. Under tisdagsmorgonen kom rapporter från flera tyska medier att tränaren Ralph Hasenhüttl nyligen haft ett möte med klubbledningen, men fått beskedet om att hans kontrakt inte blir förlängt. 

Nu står det klart att parterna har kommit överrens om att bryta hans kontrakt. Österrikaren hade ett år kvar på sitt kontrakt, men lämnar alltså nu klubben i förtid, då han inte blev erbjuden ett nytt kontrakt av klubben. 

- Det är helt legitimt av klubben att besluta om att det inte blir en förlängning. Vi har också betonat för varandra att det inte är önskvärt att gå in i ett slutligt år utan en långsiktig framtid, säger Hasenhüttl till klubbens hemsida. 

- Ur min synvinkel är det väldigt viktigt att sträva efter en hållbar kontraktslösning för att genomföra de långsiktiga målen i RB Leipzig. Efter gemensamma framgångar bör man därför kunna visa ärlighet och kunna välja ett tydligt nej i stället för ett lugnande ja, fortsätter han. 

Leipzigs sportdirektör Ralf Ragnick om beslutet:

- Under de senaste två säsongerna har Ralph gjort ett bra jobb med enormt personligt engagemang och energi. Jag har inte bara träffat och upplevt Ralph som en mycket bra tränare, även som en mycket speciell person. Jag önskar helhjärtat honom lycka till för hans professionella och privata framtid och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta att vara i god och nära kontakt, säger han. 

Publicerad 2018-05-16 kl 15:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons