Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Officiellt: Fredrik Ljungberg får sparken

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ser ni en intervju med Ljungberg i samband med att han presenterades av Wolfsburg.

Fredrik Ljungberg får lämna jobbet i Wolfsburg.
Svensken och huvudtränaren Andries Jonker har nu gjort sitt.
- Beslutet var inte enkelt att ta för oss, säger vd:n Tim Schumacher i en kommentar på klubbens hemsida.

Den förre landslagsmittfältaren Fredrik Ljungberg får sparken från jobbet som assisterande tränare i Bundesligaklubben Wolfsburg.

På måndagen lät klubben meddela att huvudtränaren Andries Jonker får gå - och att detsamma gäller Fredrik Ljungberg och lagets andra assisterande, Uwe Speidel.

- Beslutet att byta huvudtränare så här tidigt på säsongen var inte enkelt att ta för någon av oss. Men vi har till sist kommit till slutsatsen att vi tar oss an utmaningen med ett nybildat tränarteam, säger vd:n Tim Schumacher i en kommentar på klubbens hemsida.

Wolfsburg har haft en svag start på inledning av ligaspelet och bara vunnit en av de inledande fyra matcherna. Wolfsburg gick knackigt även i fjol och räddade sig då kvar via kval mot Christoffer Nymans och Joseph Baffos Eintracht Braunschweig.

Klubben skriver samtidigt att man i praktiken gjort klart med en ny huvudtränare och att denne kommer att meddelas inom kort.

- Vi har två tuffa matcher framför oss den här veckan, men vi ville inte ha en lösning med en tillfällig tränare i stället för en ny huvudtränare direkt, säger sportchefen Olaf Rebbe.

I samband med att Ljungberg utsågs till assisterande tränare berättade han i en intervju med Fotbollskanalen om målsättningen med sin tränarkarriär:

- Vi får se vad som händer i framtiden. Men det är klart att jag försöker att få så mycket erfarenhet som möjligt. Jag har jobbat med ungdomar, försökt se hur de tänker, se vad som gör dem intresserade och koncentrerade. Så i framtiden är det något jag hoppas på men under tiden vill jag få erfarenhet och bli duktig på det jag gör, sa Ljungberg då.

Hur skulle du svara på ett erbjudande från en svensk klubb eller ett landslagsuppdrag för Sverige?
- Det får man se vad som händer. Jag har fått lite frågor hit och dit men jag har ett fantastiskt jobb här där jag har ansvar och inte bara flyttar runt konor. Utan jag gör mina övningar och har oerhört mycket coachning och får utveckla spelarna individuellt.

Bundesliga

Tabell

# Lag S V O F +/− P
12 Wolfsburg 11 3 3 5 -2 12
13 B. Leverkusen 11 3 2 6 -8 11
14 Schalke 04 11 3 1 7 -7 10
15 Nürnberg 11 2 4 5 -13 10
16 Hannover Nedflyttning-kval 11 2 3 6 -8 9
17 Fortuna Düsseldorf Nedflyttning 11 2 2 7 -15 8
18 Stuttgart Nedflyttning 11 2 2 7 -16 8
Publicerad 2017-09-18 kl 10:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons