Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
1v

Officiellt: Hedlund klar för Bröndby: "Fanns inga tvivel"

Foto: Bildbyrån

Simon Hedlund är klar för danska Bröndby.
Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Tidigare under fredagen kom uppgifter om att Simon Hedlund skulle lämna sin tyska klubb Union Berlin. Detta bekräftades sedan av klubben som då sa att det enda som återstod var att svensken skulle genomföra den obligatoriska läkarundersökningen hos Bröndby innan en övergång skulle bli officiell.

Senare på kvällen offentliggjorde även den danska klubben affären.

- Jag har haft några bra säsongen i Zweite Bundesliga i Union Berlin, men den här säsongen har jag haft problem att få speltid. Den offensiva fotboll som Bröndby tilltalar mig väldigt mycket och jag känner till pressfotbollen bra från Tyskland, säger svensken i en kommentar.

I Bröndby spelar också svenske Simon Tibbling. Johan Larsson, som Hedlund var lagkamrat med i Elfsborg, har också representerat klubben de senaste säsongerna. Nu är Larsson dock klar för franska Guingamp, men har ändå haft med ett finger med i spelat bakom Hedlunds klubbval.

- När möjligheten uppstod att komma till Bröndby fanns det inga tvivel. Jag tycker att jag har mycket att bidra med och jag ser fram emot att bevisa det. Johan Larsson, som jag spelade med i Elfsborg, har flera gånger berättat om klubbens fantastiska fans och jag ser fram emot att spela inför dem.

Bröndby blir Hedlunds andra klubb sedan han lämnade Elfsborg 2016 och under lördagen gör han sitt första träningspass med sin nya klubb.

Publicerad 2019-01-11 kl 19:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons