Paco Alcacer hjälte i galet klassikermöte - inhopparen sänkte Bayern

Bundesliga

Bayern München var i ledningen två gånger i ett sprakande klassikermöte med Dortmund.
Men hemmalaget kom igen, och inhopparen Paco Alcacer chippade serieledaren till seger med 3-2.

Säsongens första "Der Klassiker" mellan Borussia Dortmund och Bayern München spelades under lördagskvällen. Hemmalaget toppade Bundesliga inför toppmötet, med fyra poäng ner till Bayern på tredjeplatsen inför omgången.

Gästerna tvingades klara sig utan Arjen Robben och hemmalaget fick ställa reservmålvakten Marwin Hitz i målet då Roman Bürki saknades. Det blev ett sprakande toppmöte, som svängde flera gånger.

Dortmund inledde starkast och hade bland annat ett fem mot två-läge och ett friläge för Marco Reus de första tio minuterna, men brände båda.

Istället tog Bayern ledningen efter 25 minuter. Serge Gnabry slog ett fint inlägg som Robert Lewandowski nickade i mål från nära håll.

Den första halvleken slutade 1-0 till gästerna. I andra dröjde det inte länge för hemmalaget att kvittera. Marco Reus gick runt Manuel Neuer och föll över målvakten. Domaren blåste för straff, något som fick Neuer och Bayern att rasa. Reus tog själv hand om straffen och satte säkert 1-1.

I den 53:e minuten återtog Bayern ledningen. Gnabry klackade snyggt bollen till Joshua Kimmich som med sitt inlägg gav Lewandowski öppet mål. Polacken nickade in sitt andra mål för kvällen till 2-1.

Fem minuter senare fick Marco Reus ett gyllene läge att kvittera igen. Helt ren framför mål satte tysken bollen förbi Manuel Neuer, men Kimmich kastade sig och räddade precis framför mållinjen. Några minuter senare var det inhopparen Paco Alcacers tur att bränna ett superläge framför mål, när Neuer var bortspelad.

Utdelningen skulle dock komma för Dortmund som öste på framåt. Marco Reus klippte till direkt på ett studsande inlägg och satte läckert 2-2 i den 67:e minuten. Och BVB skulle lyckas vända på matchen. I den 74:e minuten frispelades Paco Alcacer och anfallaren väntade iskallt ner Neuer och chippade in 3-2. Barcelona-lånet har nu gjort åtta mål på två starter och fyra inhopp i Bundesliga.

Även Marco Reus står på åtta mål i ligan och BVB-duon delar skytteligaledningen med Borussia Mönchengladbachs Alassane Pléa.

I slutsekunderna klackade Robert Lewandowski bollen i mål, men domaren flaggade korrekt av för offside.

Dortmund vann matchen med 3-2 och rycker nu ifrån Bayern. BVB är sju poäng före den sexfaldigt regerande mästaren och fyra poäng före tvåan Mönchengladbach.

Lagens startelvor:

Dortmund: Hitz - Piszczek, Akanji, Zagadou, Achraf - Weigl, Witsel - Sancho, Götze, Bruun Larsen - Reus.

Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martinez, Goretzka - Ribery, Gnabry, Müller - Lewandowski.