Peterson segerskytt - när Düsseldorf går mot toppen

Bundesliga 2

Kristoffer Peterson blev segerskytt när hans Fortuna Düsseldorf besegrade Osnabrück.
Lagets 3-0-seger gör nu att man hänger på i racet om uppflyttningsplatserna till Bundesliga.

Kristoffer Peterson fortsätter att imponera i den tyska andraligan sedan han lämnade Swansea för spel i Fortuna Düsseldorf i oktober månad. Inför söndagens ligamatch mot Osnabrück hade svensken stått för fem mål och fyra assist på 21 framträdanden i den 2. Bundesliga.

Men det skulle bli mer. I den 37:e minuten gav svensken sitt Düsseldorf ledningen på assist från den förre Sampdoria-spelaren, tillika polske landslagsmannen, David Kownacki. 1-0 var ett faktum och det stod sig fram till fem minuter in i den andra halvleken, då Kownacki själv utökade till 2-0 på straff.

Düsseldorf skulle sedan hinna göra 3-0 genom Marcel Sobottka, vilket sedan blev slutresultatet.

Kristoffer Peterson står därmed noterad för sex mål och fyra assist på 22 ligaframträdanden efter söndagens 3-0-seger.

Publicerad 2021-04-18 kl 16:54