Quaison målskytt - men Mainz föll mot Wendts Mönchengladbach

Bundesliga

Robin Quaison har gjort sitt åttonde Bundesliga-mål för säsongen.
Men det räckte inte, Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach vann mötet med 3-1 efter två sena mål.

Robin Quaison har slagit till igen. Den svenske landslagsanfallaren har gjort sitt åttonde Bundesliga-mål för säsongen, något som kom under lördagens match mot Borussia Mönchengladbach. Bara tolv minuter in i svenskmötet med Oscar Wendt löpte han ifrån en försvarare och fick en vacker boll i djupled. Med försvararen i ryggen slog Quaison till på en studsande boll med en volleyträff som susade förbi Yann Sommer i motståndarmålet.

Kvitteringen kom dock bara tio minuter senare och då var det dags för matchens andra svensk att presentera sig. Oscar Wendt slog in en fin frispark från höger som en helt fristående Alassane Pléa enkelt kunde raka in från nära håll.

Med kvarten kvar att spela gjorde Pléa sitt andra mål för matchen - innan Florian Neuthaus avgjorde matchen med sitt 3-1-mål två minuter från slutet.

Mainz är strax ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen, medan "Fölen" är två poäng bakom serieledaren RB Leipzig.

Borussia Mönchengladbach: Sommer - Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer, Zakaria - Herrmann, Stindl, Thuram - Plea

Mainz: Zenter - Pierre Gabriel, Niakhaté, hack, Caricol - Baku, St. Juste - Onisiwo, Boetius, Quaison - Mateta