Stolpe ut för Quaison och Mainz - kvar i bottenskiktet

Bundesliga

Stolpe ut.
Robin Quaions Mainz föll med uddamålet under lördagen och är därmed kvar i botten av Bundesliga.

Bottenlaget Mainz tog under lördagen emot Europa-jagande Hoffenheim i Bundesliga. Med från start i hemmalaget fanns så som ofta förr Robin Quaison – som inför lördagens möte stod på tolv gjorda mål på 27 matcher i ligaspelet.

Matchen böljade fram och tillbaka men den klart bästa chansen fick Hoffenheim efter 27 spelade minuter. Från straffpunkten. Florian Müller i Mainz-målet var dock med på noterna och såg till att det så långt fortfarande var mållöst.

Hemmalagets hetaste chans fick Quaison med tio minuter kvar av första halvlek. Svensken fick på en kanonfrispark långt utanför straffområdet – som tyvärr för hemmalagets del träffade stolpen.

0-0 i paus? Inte då. Med två minuter från pausvisslan gav Ihlas Bebou gästerna ledningen - ett mål som dessutom blev matchens enda.

Quaison byttes ut med kvarten kvar att spela.

Mainz är en poäng från negativt kval och har en match mer spelad än övriga lag i botten.

Mainz: Müller - Baku, Bruma, Hack, Niakhate, Barreiro, Fernandes, Awoniyi, Boetius, Quaison, Mateta

Hoffenheim: Bauman - Bogarde, Posch, Nordtveit, Zuber, Rudy, Samassekou, Skov, Baumgartner, Larsen, Dabbur