Quaison med framspelning - bakom Mainz-seger i Bundesliga

Bundesliga

Robin Quaison är i storform i Bundesliga.
I kväll låg han bakom Mainz seger mot Düsseldorf.
Svensken stod för en assist till 1-0-segern i ligan.

Mainz svenske landslagsanfallare Robin Quaison, 25, blev förra helgen målskytt i 2-1-förlusten mot Borussia Dortmund och fick därmed fira sitt första ligamål för säsongen i Tyskland. I kväll höll han sig åter framme i bortamötet med Fortuna Düsseldorf, men fick den här gången nöja sig med en framspelning.

Quaison spelade från start, men fick först i andra halvlek påverka matchbilden. Anfallaren satte i den 67:e minuten fram bollen i djupled till radarpartern Jean Philippe Mateta, som tog sig in i straffområdet, avvaktade och sköt 1-0. Quaison blev därefter utbytt i den 85:e minuten och fick från bänken se Mainz vinna matchen med 1-0.

Quaison är numera noterad för fyra mål och två assist på totalt 14 framträdanden i Bundesliga och i tyska cupen. Mainz lytfe i och med segern till åttondeplats i ligatabellen.