Quaisons jättesuccé - slog till med säsongens andra hattrick

Bundesliga

Robin Quaison fortsätter att göra mål i Bundesliga.
Under lördagen satte han sitt nionde, tionde och elfte ligamål för säsongen, borta mot Hertha Berlin.

Den svenske landslagsforwarden Robin Quaison gav sitt lag Mainz ledningen med 1-0 borta mot Hertha Berlin under lördagen. I den 17:e minuten placerade han in bollen i bortre hörnet efter att ha tagit emot den inne i straffområdet.

Och sent i den andra halvleken ökade Quaison på till 2-0. I den 82:a minuten rullade den förre AIK-spelaren in bollen i nät från nära håll.

Kort därefter reducerade Hertha Berlin, men på tilläggstid satte Mainz spiken i kistan när man gjorde 3-1. Målskytt? Så klart Robin Quaison. 26-åringen klev fram när bortalaget tilldömdes en straff, och förvaltade den väl.

Målen är Quaisons nionde, tionde och elfte i Bundesliga den här säsongen. Nu ligger svensken delad fyra i skytteligan. Det är bara Robert Lewandowski (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig) och Jadon Sancho (Borussia Dortmund) som gjort fler ligamål.

Det här är andra gången den här säsongen som Quaison gör ett hattrick. Han gjorde nämligen tre mål även mot Werder Bremen den 17 december.

För bara två dagar sedan gjorde en annan tidigare AIK-spelare och nuvarande landslagsspelare, Alexander Isak, succé i sitt klubblag. Isak bjöd på två mål och en assist borta mot Real Madrid i Copa del Rey.