Reus gjorde comeback efter nio månader - när Dortmund vann

Bundesliga

Marco Reus spelade senast den 27 maj i den tyska cupfinalen.
Under lördagen var han tillbaka från start, när Dortmund slog Hamburg med 2-0 och klev upp på tredjeplats i Bundesliga.
- Vi gjorde inte vår bästa match, säger Reus till klubbens hemsida.

Den tyske landslagsmannen Marco Reus har inte spelat en enda minut sedan han i maj förra året drog av korsbandet i den tyska cupfinalen mot Eintracht Frankfurt.  Han har rehabiliterat sin skada och kämpat för att komma tillbaka så fort som möjligt.

Under lördagen var han, till Dortmund-fansens stora förtjusning, åter tillbaka i klubbens startelva i ligamatchen mot Hamburg på Signal Iduna Park. Och den efterlängtade comebacken fick ett lyckligt slut.

Dortmund hade inga problem med att städa av Hamburg. Laget tog i den 49:e minuten ledningen i matchen genom nyförvärvet Michy Batshuayi och utökade på övertid till 2-0. Reus blev i den 72:e minuten utbytt till förmån för Mario Götze, som stod för lagets andra mål i matchen.

- Vi gjorde inte vår bästa match, men i det här skedet är det bara viktigt att ta poäng. I Köln gjorde vi bra ifrån oss, även idag fick vi delvis till det. Vi hade en hel del chanser och vi hade möjligheter att göra 2-0 ännu tidigare. Däremot vet vi att vi fortfarande har mycket arbete kvar, säger Reus till hemsidan.

Albin Ekdal startade för Hamburg, men blev utbytt i den 71:e minuten, medan Alexander Isak fick följa hela matchen från Dortmunds avbytarbänk. Dortmund klev i och med segern upp på tredjeplats i Bundesliga.

Publicerad 2018-02-10 kl 19:36