Reus segerorganisatör i Dortmunds storseger - hakar på Bayern i toppen

Bundesliga

Marco Reus ordnade segern för Dortmund mot Freiburg.
Tysken var inblandad i samtliga mål när Dortmund vann med klara 4-0 och tog upp jakten om ligaguldet mot Bayern München.

Borussia Dortmund fortsätter kampen i toppen av Bundesliga mot Bayern München. Under söndagen svarade man på rivalernas seger från lördagen och vann med klara 4-0 mot Freiburg, där Marco Reus var segerorganisatör med sin inblandning i samtliga mål.

Första målet kom efter bara tolv minuter. Dortmund sågade sig igenom försvaret på vänstersidan och när Marco Reus fick fri yta kunde tysken slå in bollen till Jadon Sancho, som stötte inledningsmålet från nära håll.

I andra halvleken klädde Reus istället i sig rollen som avslutare. Han tog en vältajmad löpning och fick en perfekt boll från Guerreiro och fri med målvakten placerade tysken in 2-0.

Tio minuter från slutet var det dags för Reus att vara framspelare igen. Återigen blev han frispelad på vänsterkanten och den här gången hittade han fram till Mario Götze som tryckte in matchens tredje mål.

Några minuter från slutet fick Dortmund straff när xx klev fram för Reus och försökte hindra honom från att trycka in bollen från nära håll. Försvararen fick bollen på handen och den efterföljande straffen togs om hand av Paco Alcacer, som tryckte in sitt 17:e ligamål för säsongen från straffpunkten.

Målet var matchens sista och betyder att Dortmund ser till att hålla avståndet upp till Bayern till bara en poäng. Bägge lagen har fyra matcher kvar av säsongen.