Röslers Düsseldorf kvitterade sent mot Forsbergs Leipzig för att ta sig upp på kvalplats

Bundesliga

Emil Forsbergs Leipzig hade länge en 2-0-ledning mot Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf.
Men Röslers mannar fick sista ordet.
Düsseldorf knep ett kryss efter två sena mål för att ta sig upp på kvalplats.

På förhand väntades det bli en enkel seger för Leipzig. Det såg länge ut att bli också, innan Uwe Röslers mannar gjorde mål två gånger om i slutskedet av matchen för att knipa ett kryss.

Leipzig tog ledningen genom slovenen Kevin Kampl efter 60 minuters spel. Ryktarnas man, Timo Werner, satte sedan tvåan bara tre minuter efter och segern såg ut att vara säkrad för Leipzig.

Men Uwe Rösler och hans manskap skulle få sista ordet.

I matchens 87:e minut reducerade Steven Skrzybski, och hoppet vaknade till liv för Düsseldorf som började jaga en kvittering. Och kvitteringen kom. På tilläggstid höll sig mittbacken Andre Hoffman framme för Düsseldorf och kvitterade till 2-2.

Euforin var total. Röslers Düsseldorf tog sig i och med resultatet upp från nedflyttningsplats till kvalplats inför Bundesligas sista två omgångar. Man är nu en poäng framför Werder Bremen på nedflyttningsplats, och fem poäng bakom Robin Quaisons Mainz på "säker mark".