Sancho hjälte - Dortmund vann Ruhr-derbyt mot Schalke

Bundesliga

Borussia Dortmund ångar på i Bundesliga.
I säsongens första Ruhr-derbyt blev Jadon Sancho stor hjälte med sitt matchavgörande 2-1-mål.

Borussia Dortmund går som tåget i tyska Bundesliga. Inför lördagens Ruhr-derbyt mot Schalke hade laget fyra raka segrar i ligaspelet och laget fick en fin start i lördagens match.

Efter sju minuters spel fick Dortmund frispark till vänster. Marco Reus lyfte in bollen och i straffområdet mötte danske Thomas Delaney med pannan. Bollen satt distinkt bakom Ralf Fährmann i Schalke-målet och ledning för bortalaget.

Resultatet stod sig halvleken ut men i den andra skulle Schalke kvittera. Reus fällde en Schalke-spelare i straffområdet och efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Daniel Caliguiri var säkerheten själv när han distinkt placerade in kvitteringen.

Med kvarten kvar skulle Dortmund avgöra matchen. Raphael Guerreiro spelade fram Jadon Sancho som fri med Fährmann placerade in 2-1. Efter målet hade Dortmund flera chanser till att utöka sin ledning men engelsmannens mål blev matchens sista.

Segern innebär att Dortmund drygar ut serieledningen i en haltande tabell. Avståndet ner till Bayern München, som är regerande mästare, är hela nio poäng.