Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
42v

Schweinsteiger får avskedsmatch i Bayern - mot sin nuvarande klubb

Foto: Bildbyrån

1998 till 2015 tillhörde Bastian Schweinsteiger Bayern München.
Nu meddelar klubben att en avskedsmatch i mittfältslegendarens ära kommer att spelas i sommar - mot hans nuvarande klubb Chicago Fire.
- Jag ser verkligen fram emot att vandra ut på Allianz Arena igen, säger Schweinsteiger i ett pressmeddelande.

Som 13-åring kom Bastian Schweinsteiger till Bayern Münchens akademi 1998. I klubben blev det 17 år, åtta ligatitlar, sju cuptitlar och en Champions League-seger. 2015 lämnade mittfältaren klubben och gick till Manchester United.

Nu återvänder Bastian Schweinsteiger till Allianz Arena. I ett pressmeddelande meddelar Bayern München att man i sommar ska hålla en "testimonial" - avskedsmatch - för 33-åringen. I matchen kommer Schweinsteiger att ställas mot sin nuvarande klubb - Chicago Fire.

- Jag ser verkligen fram emot att vandra ut på Allianz Arena igen och förhoppningsvis träffa många fans som har varit där sedan starten på min karriär, säger mittfältaren.

Klubben har fortfarande ett starkt band till Schweinsteiger:

- Bastian Schweinsteiger hade en extraordinär karriär och lämnade sitt avtryck på en mycket framgångsrik era för FC Bayern. Dessutom var han en viktig medlem av Bayern-familjen med sin starka personlighet, och kommer alltid att vara det. Det fanns ingen tvekan att Bayern München skulle tacka med en avskedsmatch, säger Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge.

Publicerad 2018-01-28 kl 08:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons