Sebastian Andersson svarade för en assist mot RB Leipzig.
Men det räckte inte för seger.
Union Berlin förlorade matchen med 3-1.

I omstarten av Bundesliga ställdes Sebastian Andersson och Union Berlin mot serieledaren RB Leipzig.

Med Sebastian Andersson i startelvan tog huvudstadsklubben ledningen i den tionde minuten, och den svenske landslagsanfallaren hade ett finger med i spelet. Andersson tunnlade en RB Leipzig-försvarare och frispelade sedan Marius Bulter. Bulter tog vara på chansen och placerade in 1-0.

I den andra halvleken kvitterade RB Leipzig genom Timo Werner och därefter tog också Leipzig ledningen efter att Marcel Sabitzer hållit sig framme på en hörna. Spiken i kistan kom med lite mindre än tio minuter kvar av matchen då Timo Werner gjorde 3-1, vilket blev slutsiffrorna.

Assisten var Anderssons andra för säsongen. Anfallaren noterad för nio mål. Union Berlin ligger på tolfteplats i Bundesliga på 20 poäng, lika många som man har upp till ledanade RB Leipzig. RB Leipzig-svensken Emil Forsberg medverkade inte mot Union Berlin på grund av att han har varit sjuk.