Segertåget fortsätter för Bayern – vände och vann mot Leverkusen

Bundesliga

Bayern München verkar fortsatt inte ha några planer på att sluta plocka trepoängare i Bundesliga.
Mot Bayer Leverkusen på bortaplan vände storlaget uddamålsunderläge till seger, 4-2.

När serieledarna kom på besök blev det för tufft för tabellfemman Bayer Leverkusen. Utan skadade superstjärnan Kai Havertz på planen – som ryktats till just Bayern München – lyckades inte hemmalaget ro på Hansi Flicks mannar, utan föll för åttonde gången denna säsong.

Slutresultatet till trots inleddes matchen med en smakstart för hemmalaget. Efter ett fantastiskt avslut av argentinaren Lucas Alario från nära håll kunde Leverkusen chocka gästerna. Anfallarens mål såg för några minuter ut att ta hemmaspelarna till pausvilan i ledning, men efter dryga halvtimmen spelad gasade gästerna ifrån, ordentligt.

Efter speedkulan Kingsley Comans kvittering i den 27:e spelminuten var det som att något släppte, resultatmässigt åtminstone. När domare Manuel Gräfe förkunnade att den första halvleken var till ända hade München-laget målat två gånger om. Två fullträffar signerade först Leon Goretzka och därefter Serge Gnabry tog gästerna till pausvilan i ledning, 3-1.

I början av den andra halvleken genomförde hemmalaget ett trippelbyte för att få till förändring, men inte hjälpte det. Drygt 15 minuter efter skiftena i manskapet hos Leverkusen satte bortalagets Robert Lewandowski 4-1, då han med kraft nickade in sitt första mål för dagen. Innan matchen var över hann hemmalaget sticka emellan med ett tröstmål, vilket innebar att mötet slutade med segersiffrorna 4-2, till fördel bortalaget.

Härnäst väntar toppmöte mot Borussia Mönchengladbach för Bayern München på Allianz Arena. Leverkusen reser å sin ett fåtal mil norrut för att möta ett förlusttyngt Schalke i Gelsenkirchen.