Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
9:50

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sprickan i Dortmund - Tuchel ser ut att lämna: "Går inte att tvivla längre"

Tyska medier skriver i dag att det inte går att tvivla längre - det finns en tydlig spricka mellan klubbledningen och tränaren Tomas Tuchel.
- I Bild skriver man att det är helt säkert att han kommer att lämna i sommar, säger Frederic Pavlidis i Headlines.

2015 ersatte Tomas Tuchel Jürgen Klopp som tränare för Borussia Dortmund. Den inledande tiden var framgångsrik, men nu finns det stora frågetecken kring tränarens framtid i klubben.

Enligt flera tyska medier, däribland Bild och Dortmund-tidningen Ruhr Nachtrichten, finns det en schism mellan klubbledningen och Tuchel.

- De skriver att det inte går att tvivla längre på att det är en tydlig spricka när det gäller förtroende, strategi och kommunikation mellan klubbledningen och tränaren. Framförallt mellan vd Watzke (Hans-Joachim) och tränare Tuchel då, säger Frederic Pavlidis i Fotbollskanalen Headlines.

ANNONS

Nu ser Tuchel ut att få lämna Dortmund i sommar.

- I Bild skriver man att det är helt säkert att han kommer att lämna i sommar. I Ruhr Nachtrichten skriver man att det är det troliga, säger Pavlidis.

Vidare så beskrivs Borussia Dortmund som det nya "FC Hollywood" av Bild - ett smeknamn som tidigare använts för att beskriva en rival.

- Det är det som är klassiska Bayern München. Och medan Bayern har blivit mer städat och en maskin som rullar på utan alltför stora skandaler så skriver Bild till exempel att bling bling-Aubameyang personifierar Dortmund med underhållande fotboll, galna bilar och skandaler. Och det bottnar i den här schismen, säger Frederic Pavlidis.

Ett tecken på att samarbetet mellan klubbledningen och Tomas Tuchel inte fungerat fullt ut är värvningen av Alexander Isak. Svensken togs in utan Tuchels kännedom.

ANNONS

Värvningen har också förvånat Bayern Münchens svenske scout Björn Andersson, något han berättade om i podcasten Lundh.

- Ingen av mina kollegor i Dortmund visste om detta. Ingen av scouterna.

De visste ingenting? Tränaren (Thomas Tuchel) visste ingenting heller.
- Nej, så det är en mycket märklig affär. Jag har inte forskat i hur det gick det till, men det låter märkligt om inte tränaren varit med på något vis.

Lyssna på podcasten Lundh med Björn Andersson i spelaren nedan.

Publicerad 2017-05-08 kl 13:23
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto