POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA
2v

Storförlusten blev droppen - Bayern sparkar Kovac

Foto: Bildbyrån

Niko Kovac har ifrågasatts under en längre tid.
Nu har tränaren fått sparken av klubben.

Niko Kovac tog över som tränare i Bayern München inför säsongen 2018/2019. Kroaten, med meriter som spelare i klubben, blev tidigt ifrågasatt efter en knackig start men lyckades till slut ändå vinna Bundesliga.

Den här säsongen har även den inletts svajigt av Bayern München. Efter 5-1-förlusten mot Eintracht Frankfurt under lördagen så ligger laget på en fjärdeplats i ligan.

Storförlusten blev droppen för Bayern-ledningen. Under söndagskvällen meddelade klubben att Kovac lämnar tränaruppdraget. Bayern skriver att man under söndagen hade samtal med tränaren och att Kovac då erbjöd sig att kliva av.

Fotbollskanalens Tysklandsbloggare Keven Bader skrev under lördagen om Kovac, och menade att det var dags att göra sig av med tränaren:

"Bayern München behöver en ny tränare som har en tydlig vision kring hur laget ska formera sig och spela. Kovac har nu fått sin tid och det är tydligt att han inte kan bära tränarkostymen i Bayern."

Assisterande tränaren Hansi Flick tar tillfälligt över som huvudtränare för Bayern, som på onsdag möter Olympiakos i Champions League och sedan ställs mot Dortmund i ett toppmöte i ligan.

Niko Kovac:

- Jag tycker att det är ett korrekt beslut för klubben just nu. Resultaten och sättet vi spelat på har lett mig till det beslutet, säger han i ett pressmeddelande.

Publicerad 2019-11-03 kl 20:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå