Svenskens succé - tvåmålsskytt i Tyskland

Bundesliga 2

Branimir Hrgota blev tvåmålsskytt mot Erzgebirge Aue.
Därmed ledde svensken sitt Greuther Fürth till seger i 2. Bundesliga.

Branimir Hrgota, 28, har en bakgrund med spel i Bundesliga-klubbarna Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt, men spelar sedan sommaren 2019 i andraligalaget Greuther Fürth. Hrogta är lagkapten i Fürth och har den här säsongen imponerat med fem mål och tre assist på 15 ligamatcher.

Under fredagskvällen slog anfallaren till igen, och dessutom två gånger om i första halvlek mot Erzgebirge Aue i ligaspelet. Svensken gav, i den 15:e minuten, sitt lag 1-0 och utökade sedan, i den 34:e minuten, till 2-0. Det stod sig första halvlek ut.

I andra halvan av matchen utökade därefter Julian Green till 3-0, vilket också blev slutresultatet i matchen. Hrgota är därmed nu noterad för sju mål och tre assist på 16 ligamatcher, samtidigt som Greuther Fürth är på tredje plats i den tyska andraligan.

Publicerad 2021-01-29 kl 20:23