Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND
41v

Tränarbytet inte optimalt för Isak: ”Kommer satsas mer på rutin”

Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak fick under söndagen sin tredje tränare sedan flytten till Dortmund.
Peter Bosz ersätts av nyligen sparkade Köln-tränaren Peter Stöger.
- Jag tror att det kommer satsas mycket på rutin nu och det är inte optimalt för Isak, Sascha Klaverkamp på tidningen Ruhr Nachtrichten till Fotbollskanalen.

Dortmund ersätter sparkade Peter Bosz med Kölns sparkade tränare Peter Stöger. Ett tveksamt val enligt lokaljournalisten Sascha Klaverkamp på tidningen Ruhr Nachrichten i Dortmund.

- För en vecka sedan sparkades han av Köln som ännu inte vunnit efter 14 matcher och han tog bara tre poäng. Han lyckades inte vända på deras form och ta de poängen som krävdes där, nu kommer han till Dortmund där han behöver göra samma sak. Jag vet inte om han klarar det. Dortmund är i en väldigt tuff sits med dåligt självförtroende. De gör inga enkla mål som de tidigare har gjort, säger Klaverkamp till Fotbollskanalen.

- Tittar man på det jobb Stöger gjort tidigare med Köln är det väldigt bra. Han tog klubben från 2. Bundesliga till Europaplats. Det här är dock betydligt svårare. Det finns dock inte så många tränare tillgängliga, så för stunden är han det bästa valet.

Hur skiljer sig Stögers och Boszs spelstil?
- Bosz spelar mer offensiv attackerande fotboll. Stöger är mer disciplinerad i sitt sätt att spela och fokuserar mycket på en bra defensiv. Det kan vara det Dortmund behöver just nu för de har släppt in alldeles för mycket mål den senaste tiden.

Sacha Klaverkamp tror dock att det blir svårt för unga spelare som Alexander Isak att få speltid, då det nu kommer att satsas mycket på de etablerade spelarna.

- Jag tror att det kommer satsas mycket på rutin nu och det är inte optimalt för Isak. De behöver spelar som spelar på en jämn hög nivå. De har inte råd med spelare som kanske gör en eller två bra matcher och sedan är osynliga i fyra. Jag tror att Isak kommer att få det väldigt tufft nu att slå sig in i laget.

Det har dock ryktats om att anfallarna Pierre-Emerick Aubameyang och André Schürrle kan vara på väg bort redan i januari. En sak som kan vara positiv för Isak.

- Kommer det ett erbjudande i januari tror jag absolut att Dortmund kommer överväga att sälja.

Klaverkamp hyllar Alexander Isak inställning och menar att han har sett väldigt bra ut på träningarna under hösten.

- Han är alltid väldigt fokuserad, men tyvärr är han inte riktigt nära en startplats för tillfället. Han är en väldigt talangfull spelare, men tyvärr är det inte lätt för en ung spelarna i en klubb som befinner sig i kris.

Tror du att en utlåning för Isak är möjlig nu i januari för att få mer speltid?
- Jag tror inte det. Dortmund har för många skador på offensiva spelare för tillfället och de kommer vara borta de kommande månaderna. En utlåning nästa sommar är dock troligare, för då kommer nog Dortmund ta in två nya anfallare.

Publicerad 2017-12-11 kl 10:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER