Tredje raka förlusten för Dortmund - efter jättetavla

Bundesliga

Borussia Dortmund är inne i en tung period.
Under fredagskvällen kom tredje raka Bundesliga-förlusten borta mot Stuttgart.

För tre veckor sedan ledde Dortmund Bundesliga. Men sedan dess har laget haft det jobbigt, och Peter Bosz som anlände från Ajax under sommaren har sin första svåra period som tränare för klubben.

Under fredagen kom den tredje raka förlusten för Dortmund, borta mot Stuttgart. Hemmalaget bjöds på ledningsmålet efter att Marc Bartra och Roman Bürki klantat till det. Chadrac Akolo fick öppet mål och kunde lägga in 1-0.

Precis före halvtidsvilan kvitterade Dortmund när Maximilian Philipp dundrade in André Schürrles straffretur. Men den tunga trenden skulle fortsätta för gästerna. 1-0-skytten Akolo byttes ut mot Josip Brekalo i paus och efter bara fem minuter på planen gjorde Brekalo avgörande 2-1. Inhopparen hade med sig en lagkamrat i utmärkt läge i straffområdet, men valde att själv skottfinta och gå på avslut. Resultatet blev lyckat då skottet via Bürki gick i mål.

2-1 blev matchens slutresultat och tredje raka förlusten för Dortmund ett faktum.

Gästerna stängde av anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang från matchen mot Stuttgart efter att gabonesen kom en halvtimme försent till en träning. Även svenske Alexander Isak saknades i truppen med knäproblem.

Lagens startelvor:

Stuttgart: Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Badstuber, Insua - Gentner, Ascacibar - Özcan, Akolo - Ginczek.

Dortmund: Bürki - Bartra, Sokratis, Toljan, Schmelzer - Weigl - Götze, Kagawa - Yarmolenko, Schürrle, Philipp.