Trots Haalands succé - Dortmund föll mot Gladbach

Bundesliga

Erling Haaland gjorde två mål.
Men det räckte inte för Borussia Dortmund som föll borta mot Borussia Mönchengladbach med 4-2.

Det var ett Borussia Dortmund i poängbehov som ställdes borta mot Borussia Mönchengladbach. Dortmund hade inte vunnit på två raka ligamatcher och för att inte tappa mark i toppskiktet av Bundesliga var en seger nödvändig i fredagens möte med Gladbach.

Men starten för Dortmund var långt ifrån optimal.

Efter tio minuter gav Nico Elvedi Gladbach ledningen och uppförsbacke direkt för Dortmund. Men Erling Haaland skulle vända på steken.

Först skickade han in 1-1 efter 22 minuters spel och några minuter senare kom nästa mål från norrmannen. Dortmund kombinerade sig fram på offensiv planhalva och i straffområdet passade Jadon Sancho över bollen till Haaland som inte gjorde något misstag när han snabbt vände runt och placerade in 2-1 för Dortmund.

Efter drygt 30 minuters spel skulle dock Gladbach kvittera och åter igen var det Elvedi som höll sig framme. På en målvaktsretur stötte mittbacken in 2-2, hans andra mål för kvällen.

Tidigt i den andra skulle sedan Ramy Bensebaini ge Gladbach ledningen och med drygt tio minuter kvar av matchen satte Marcus Thuram dit 4-2, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Ett extra skönt mål för Thuram som var tillbaka i Gladbachs lag efter att ha blivit avstängd i fem matcher sedan han spottat på Hoffenheims Stefan Posch när lagen möttes några dagar innan jul.

4-2-resultatet innebär att Gladbach avancerar i Bundesliga och laget passerade också Borussia Dortmund i ligan.

Oscar Wendt satt på bänken hela matchen för Gladbach.

Publicerad 2021-01-22 kl 22:25