Tungt besked för Bayern - Coman blir borta flera veckor

Bundesliga

Kingsley Coman fick kliva av FC Bayerns Bundesliga-premiär mot Hoffenheim i slutet av första halvlek. Nu står det klart att ytterspringaren drog på sig en fotledsskada och blir borta i flera veckor.

I går inledde FC Bayern och Hoffenheim den tyska Bundesliga-säsongen och hemmalaget från München vann matchen med 3-1. Segern satt dock hårt inne och det avgörande 2-1-målet från Robert Lewandowskis sida kom inte förens i matchens slutskede. På stopptid kunde sedan Arjen Robben fastställa slutresultatet till 3-1.

Premiärsegern blev dock dyrköpt för Bayern och den nya tränaren Niko Kovac. I slutet av den första halvleken fick fransmannen Kingsley Coman en rejäl tackling av bortalagets Niko Shutz och linkade av planen.

Några timmar efter matchen gick Bayern ut med att Coman blir borta i flera veckor framöver. Fransmannen ådrog sig en ligamentskada i vänster fotled och nu väntar rehabilitering för ytterspringaren.

I nästa Bundesliga-omgång möter Bayern Stuttgart på bortaplan.

Publicerad 2018-08-25 kl 09:12