Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

TV: Ancelotti briljerar på första presskonferensen

Foto: Scanpix

Försök igen

Carlo Ancelotti är inte bara en skicklig fotbollstränare.
Han är rätt duktig på språk också - vilket han visade under sin första presskonferens som Bayern München-tränare som hölls på tyska, engelska, italienska och spanska.

Carlo Ancelotti har hunnit med att avverka ett gäng länder under sin långa tränarkarriär. Den framgångsrike italienarens nya arbetsgivare är tyska Bayern München - där han nu hållit sin första presskonferens.

Ancelotti inledde med att prata - om än något knackig - tyska för att sedan ta resten av frågorna på italienska, engelska och spanska.

- Jag är säker på att min tyska kommer att förbättras under de närmsta månaderna, men jag tror det är bäst för alla att vi börjar ta era frågor på engelska, sade Ancelotti på tyska för att sedan gå över till engelska.

- Många har frågor om pressen. Jag har haft turen att träna topplag. Milan, Paris Saint-Germain, Chelsea, Juventus, Real Madrid. Alla toppklubbar vill vinna, Men ärligt talat så känner jag ingen press, för jag är van vid det.

- Jag älskar varje sekund av mitt jobb. Jag älskar verkligen det jag gör och vi kommer försöka göra vårt bästa.

Ancelotti har gjort sig känd för att sprida bra stämning i klubbar han tidigare varit i. Italienaren ser nu fram emot att få börja jobba med sina nya spelare.

- Det här är en stor klubb med mycket historia, jag är bara glad över att vara här. Jag ser verkligen fram emot att vara i klubben och de har en bra organisation, som jag redan har sagt. Och jag vill bygga upp en bra relation med spelarna, coacha dem och få ut maximalt av den här klubben.

Ancelotti tar som bekant över efter Pep Guardiola som ju sedan länge är klar som ny tränare i Manchester City. Spanjoren hann med att skicka en liten hälsning till sin efterträdare.

- Guardiola lämnade mig ett trevligt litet meddelande på väggen. Jag har en väldigt bra relation med honom.

Se hela presskonferensen, med alla fyra språk, i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-12 kl 17:54
TYSKLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER