TV: Forsberg med ny assist när Leipzig segrade - svensken bäst i Bundesliga

Bundesliga

Efter förlusten senast studsade Leipzig tillbaka mot Hertha Berlin och vann klart med 2-0. Bundesligas assistkung Emil Forsberg stod för en framspelning och är nu uppe i totalt åtta under säsongen.

Bundesliga-nykomlingen Leipzig fick se sin åtta matcher långa segersvit brytas senast när Ingolstadt vann med 1-0. Hemma mot Hertha Berlin under lördagen var Emil Forsbergs Leipzig tillbaka på vinnarspåret.

Leipzig tog ledningen fem minuter före halvtidsvilan när Naby Keita slog en distinkt passning till Timo Werner som vände upp mot mål. Wener tog sig förbi en försvarare innan han rullade in 1-0.

I den 62:a minuten slog Emil Forsberg en fin hörna som Willi Orban nickade in till 2-0 för Leipzig. Det var Forsbergs åttonde assist den här säsongen - bäst i Bundesliga.

Leipzig gör nu ett litet ryck i toppen av tabellen och sätter press på Bayern München som möter Darmstadt på bortaplan under söndagen. Toppduon möts sedan på onsdag - i den sista innan juluppehållet.

Se Sporten med höjdpunkter från Leipzigs seger i spelaren ovan.