POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Forsberg om kanonsäsongen i Bundesliga: "Kul att det uppskattas"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Emil Forsberg hyllas för sin succésäsong i Leipzig.
Kritiken mot klubbvalet har tystats.
- Som många ser nu så är det betydligt mer svenskar i Bundesliga nu, och i 2. Bundesliga. Det är kul att man kan visa vägen, säger Forsberg.

Emil Forsberg har haft en finfin säsong i Bundesliga med Leipzig. Som nykomling gjorde klubben en utomordentlig höst och var länge det laget som utmanade Bayern i toppen.

Svensken själv har glänst och stått för sju mål och tio assist - vilket gör att han delar ledningen i assistligan - och har hyllats för sina insatser.

- Jag försöker att inte tänka på det. Jag är ganska enkel som människa, jag lever mitt liv. Men det är kul, det är kul att man uppskattas. Det har gått väldigt bra både för mig och för laget. Det är kul att det lönar sig, jag har alltid trott på mig själv och vad jag kan göra, säger Forsberg.

Det har dock inte alltid varit samma tongångar. Valet att flytta till leipzig ifrågasattes mycket - dels för att Forsberg gick till en klubb i andraligan.

- Det är lite roligt det som sker nu. Som många ser nu så är det betydligt mer svenskar i Bundesliga nu, och i 2. Bundesliga. Det är kul att man kan visa vägen, säger Forsberg.

En annan anledning till att klubbvalet ifrågasattes var Leipzigs status i Tyskland. Klubben har väckt ilska från många supportrar på grund av kopplingen till energidrycksföretaget Red Bull.

- Folk får tycka vad de vill. Jag älskar min fotboll och jag gör min grej. Och sedan vad folk tycker det lägger jag inte så mycket energi på. Ingen kan säga något om min karriär hittills och de steg jag tagit. Det har varit helt rätt steg som har blivit rätt för min utveckling. Vad andra säger bryr jag mig inte så mycket om, säger Forsberg.

Se intervjun med Forsberg i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-20 kl 19:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå