TV: Forsberg utvisad efter vrålkapning: "Har bett om ursäkt"

Bundesliga

Seriefinal i Bundesliga mot Bayern München - då visades Emil Forsberg ut efter en vrålkapning på Philipp Lahm redan efter en halvtimme.
Leipzig föll till slut med 3-0.
- En tung dag, säger Forsberg till Eurosport.

Det tog inte lång tid innan Bayern München tog ledningen i onsdagens seriefinal mot RB Leipzig. I den 17:e minuten spelade Philipp Lahm in en boll i straffområdet från högerkanten. Robert Lewandowski sköt sedan i stolpen, varpå Thiago Alcantara petade in returen till 1-0 i öppet mål.

Några minuter senare satte Xabi Alonso 2-0 till hemmalaget. RB Leipzig slarvade i ett uppspel och efter en brytning kunde Alonso frispelas i straffområdet. Spanjoren placerade sedan in bollen i bortre hörnet.

Efter en halvtimme visades svenske landslagsmannen och RB Leipzig-stjärnan Emil Forsberg ut. Forsberg ville stoppa en Bayern München-kontring och tacklade medvetet ner Philipp Lahm. Svensken träffade Lahm över hälen, med sulan. Först drog domaren upp det gula kortet, men efter att ha pratat med en av de assisterande domarna drog han istället upp det röda kortet och visade ut Forsberg.

- En tung dag så klart. Det var inte så här jag ville att det skulle bli. Det är jobbigt. Första tanken var att stoppa honom (Lahm) och det var inte tanken att det skulle bli som det blev. Jag ville ta en taktisk foul, men jag accepterar det röda kortet och har redan bett om ursäkt för det, säger Forsberg till Eurosport efter matchen.

- Så som jag träffar, det ser inte bra ut. Jag har pratat med Philipp efteråt och han förstår varför jag gjorde som jag gjorde, jag tror alla förstår det. Men det är tråkigt.

Precis innan pausvilan gjorde Robert Lewandowski 3-0 till Bayern München, på straff.

I den andra halvleken skapade Bayern München flera vassa chanser, men hemmalaget gjorde inga fler mål och matchen slutade 3-0.

Nu leder Bayern München Bundesliga med tre poäng före RB Leipzig.

Se Forsbergs tackling i sportsändningen ovan.

Bayern Münchens startelva: Neuer - Lahm, Hummels, Javi Martinez, Alaba - Vidal, Xabi Alonso, Thiago Alcantara - Robben, Lewandowski, Douglas

RB Leipzigs startelva: Gulasci - Bernardo, Ilsanker, Orban, Halstenberg - Demme, Keita - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner