Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
27v

TV: Här hyllas Ishak av 10 000 fans efter uppflyttningen: "Helt overkligt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se 10 000 Nürnberg-fans hylla Ishak i spelaren ovan.

Mikael Ishak firade i går uppflyttning med Nürnberg till Bundesliga.
Nu vill han stanna och slå igenom på den stora scenen i Tyskland. 
- Det är det här jag drömt om, att komma tillbaka, säger han till Fotbollskanalen. 

Nürnbergs svenske anfallare Mikael Ishak, 25, gjorde redan i januari 2012 debut för Köln i Bundesliga. Han följde därefter med laget ner i den tyska andraligan och lämnade klubben för korta sejourer i Schweiz och Italien innan det blev några år med Randers i Danmark och vintern 2017 en återkomst till Tyskland, men den här gången till Nürnberg. 

Efter ett och ett halvt år i Nürnberg, sex år ifrån Bundesliga, är han nu tillbaka igen.

- Det är det här jag har drömt om, att komma tillbaka. Nu kommer jag tillbaka som en helt annan spelare. Jag är mycket mognare och har mer erfarenhet. Jag är har även varit starkt bidragande till att den här klubben tagit sig upp till Bundesliga. Jag ser fram emot att få spela där igen, säger Ishak till Fotbollskanalen. 

- Tyskland har alltid varit en dröm för mig. Jag fick känna på det som 18-åring och märkte att hela landet brinner för fotboll, det är något helt sjukt. Jag har fått äran att representera två fina klubbar, med bra supportrar i fina städer. Jag hade det ganska tungt i början, men nu har det släppt rejält och det flyter på riktigt fint, fortsätter han. 

Ishak och hans Nürnberg hade, inför gårdagens bortamatch mot Sandhausen, slagläge för att säkra uppflyttning, då laget hade fem poäng ner till Holstein Kiel på tredjeplats, som mötte tidigare serieledaren Fortuna Düsseldorf. Det hade i efterhand räckt med förlust för uppflyttning, men trots det vann Nürnberg med 2-0.

- Vi ville avgöra det med tanke på att sista matchen är mot Düsseldorf, så att vi redan var klara för uppflyttning inför den matchen. Beroende på hur Düsseldorf och Kiel spelade, så hade det räckt även om vi torskade, men det visade bara hur modiga vi är och hur bra självförtroende vi har. Vi åkte till kanske den svåraste bortamatchen och vann ändå med två mål. Det säger lite om vilket lag vi har i dag, säger han

Hur var stämningen på arenan?
- Det var helt otroligt. Arenan tog in 15 000 åskådare och vi hade med oss 9 000 Nürnberg-fans. Flera av våra fans ville köpa ännu fler biljetter, men då stängde de biljettförsäljningen, annars hade det varit som en hemmamatch för oss och de ville de andra inte ha. Det har också känts så i nästan varje match. Vi har haft väldigt mycket publik med oss. Nürnberg är en klubb som ska vara i förstaligan och det känns väldigt skönt att få hjälpa klubben upp dit igen, säger han. 

...och senare under kvällen?
- Vi åkte buss direkt till vår träningsanläggning, där det var fullt med människor. Vi kom inte igenom med bussen, så vi fick ta bakvägen och sedan gå de sista meterna utan att fansen såg oss och sedan stod vi på en balkong. Det var väldigt roligt, säger han. 

- Det blev ganska sent. Det känns lite overkligt. Det känns väldigt stort, men samtidigt overkligt. Jag har inte hunnit smälta det, men det är ren glädje, fortsätter han. 

Hur stort är det för Nürnberg att vara tillbaka i Bundesliga?
- Den här staden, alla fansen, den här klubben är gigantisk och det vi har uppnått, vi märkte det redan i går och sedan blir det mer mot Düsseldorf. Det har varit slutsålt sedan flera veckor tillbaka. Det betyder väldigt mycket för hela staden, säger han.  

Ishak har under hela säsongen varit ordinarie, bortsett från när han var skadad i februari och mars, och har stått för tolv mål och sju assist i ligan. 

- De ser mig som en väldigt stor spelare nu. Jag hade det tungt i början, men under senaste säsongen har det släppt rejält, då jag leder poängligan i laget. Det är klart att fansen gillar det, men det handlar om hela laget, alla tillsammans har tagit upp laget till Bundesliga.

För honom är det självklart att stanna kvar i laget över nästa säsong. 

- Det är klart att jag vill stanna, samtidigt som de (klubben) nog är väldigt glada över att ha kvar mig. Jag fortsätter här med en säsong i Bundesliga och efter det får vi se vad som händer, säger Ishak. 

- Jag är väldigt glad och stolt över att vara här, men det beror också på vad Nürnberg vill. Om jag hade fått bestämma, så hade jag gärna stannat här väldigt, väldigt länge. Det är en väldigt stor och fin klubb och jag har fått spela varje match. Jag kom tillbaka från skdaa och fick starta direkt, så det är klart att man värderar det högt, fortsätter han. 

Ishak gjorde under våren 2012 elva matcher för Köln i Bundesliga. Nästa säsong ska det bli fler, ett genombrott på den stora scenen i Tyskland. 

- Jag hoppas det. Jag var dock 18 år då och var i ett lag som låg i botten i en av världens bästa ligor, så det var mer en stor glädje och erfarenhet över att få vara där då. Nu kommer jag dit med ännu mer erfarenhet, så det är klart att det ska bli roligt, säger han. 

Se 10 000 Nürnberg-fans hylla Ishak i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-05-07 kl 17:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons