POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TYSKLAND

TV: Här öppnar Bahoui för AIK: "Finns ett lag för mig i Sverige"

Nästa

Avbryt
Försök igen

DUBAI. Under 2015 dominerade Nabil Bahoui i allsvenskan.
Nu är han fast i Hamburgs frysbox – och öppnar för AIK:
- Jag har bra kontakt med Björn (Wesström), säger han till Fotbollskanalen.

Hamburg har besegrat Al Nasr med 5-0 i en träningsmatch i Dubai. Det tyska laget laddar upp inför omstarten i Bundesliga och domaren blåser av matchen sträcker de flesta av segrarna upp armarna i luften och jublar. Inte Nabil Bahoui. Han reser sig sakta upp från en stol på avbytarbänken där han förutom vid uppvärmning suttit hela matchen trots att hans lag gjorde hela sju byten. Efter matchen träffar Fotbollskanalen Bahoui som knappt har pratat med svensk media sedan flytten från allsvenskan 2015.

- Det var inte helt oväntat att jag inte fick spela. Vi tränade två gånger i dag innan matchen och då visste jag att jag förmodligen inte skulle spela. Jag skulle nog egentligen inte ens ha varit med i truppen men några av vår spelare skadade sig och jag fick vara på bänken, säger Bahoui.

Nabil Bahoui lämnade AIK i juli 2015 efter att ha gjort 42 poäng (26 mål och 16 assist) på två och en halv säsong. Enligt Fotbollskanalens uppgifter ville flera klubbar lägga beslag på yttern, bland annat Sunderland och Crystal Palace, men valet föll på saudiska Al-Ahli på grund av att han inte kunde tacka nej till det lukrativa kontraktet.

Bahoui skrev på för två år men planen var att bara stanna i ett halvår. Så blev det. Efter endast fyra starter och sex inhopp utan något mål bröt parterna avtalet och kort därefter skrev svensken på för Bundesligalaget Hamburg.

- Det var lite olika anledningar till att jag valde Saudiarabien. Det var ödet. Jag hade så många grejer i så många år men inget blev av och sedan blev det av och jag trodde på konceptet med tränaren Christan Gross och det funkade och konceptet var också att det skulle brytas efter ett halvår och det var så det blev och sedan var jag tillbaka i Europa. Det gick lite enligt planerna.

I Hamburg har det, precis som i Al-Ahli, gått trögt. Förra året blev det bara två starter och fyra inhopp och den här säsongen en start.

- När jag kom i vintras så kom jag överens med tränaren Bruno Labbadia att första halvåret skulle jag smälta in i tempot för det är lite noll till hundra mellan Saudiarabien och Bundesliga. Allt gick bra och enligt planerna. Jag spelade några matcher från start, gjorde något inhopp och inför sommaren fick jag ett schema som jag skulle följa så att jag skulle vara redo när säsongen drog igång.

- Sedan gjorde vi flera dyra köp och då blev det tuff konkurrens men sedan när jag fick chansen mot Bayern München kändes det som att jag tog den. Det gick bra och jag förtjänade mer speltid men dagen efter fick Labbadia sparken.

När den nye tränaren tog över hamnade Bahoui utanför startelvan igen och ibland även utanför bänken. Nu vill han lämna klubben trots att det återstår ett och ett halvt år på kontraktet.

- Nu har vi Markus Gisdol och det verkar som att han har sin bild klar. Man ser ju klart och tydligt vad han tycker. Det är så livet är. De tre personerna som hämtade mig var klubbdirektören, sportchefen och Labbadia som var tränare och nu är alla borta. Ibland blir det så. Det är bara att acceptera läget och investera i sig själv och sedan får vi se vad som händer nu i transferfönstret där det är några veckor kvar. Allt kan hända.

Har du något på gång?
- Jag är inte orolig. Jag kör på och sedan har jag folk som jobbar på det. Vi får se vad som händer de kommande veckorna och dagarna.

Det låter i alla fall som att du vill lämna Hamburg?
- Jag vill spela fotboll. Sedan om det blir här eller någon annanstans får vi se. Det jobbas i alla fall runt omkring.

- Det är inte bra att inte ha matchspel. Vi har haft många träningsmatcher men det är klart att det inte är samma sak som tävlingsmatcher. Jag har tränat på som fan och formen känns bra. Jag kan inte säga exakt var jag står, men jag vet att jag är bättre än när jag var i Sverige även om jag inte har matchspel.

Enligt Aftonbladet vill Malmö FF ha dig - hur ser du på det?
- Det finns ett lag i Sverige som ligger mig varmt om hjärtat och det är inte Malmö.

Jag antar att du menar AIK, har du hört något från din gamla klubb?
- Jag har bra kontakt med Björn (Wesström, sportchef) så vi vet var vi står. 

Kan det vara aktuellt med en flytt tillbaka till AIK, det är ju speltid du vill ha och speltid som du behöver?
- Exakt. Vi får se. Det är inte bra att stänga dörrar har jag lärt mig. 

Finns det fler klubbar som är intresserade?
- Det tror jag. 

Hur ser du på uppgifterna om att Daniel Majstorovic som är sportchef i AEK Aten vill värva dig?
- Ja, jag läste det och jag har haft kontakt med honom också i och med att jag spelade med honom i AIK. Det finns kontakt där också.

Samtidigt som Hamburg är Dubai befinner sig det svenska landslaget tio mil söderut i Abu Dhabi. Men trots den korta sträckan och tillfället att få se Albin Ekdal och kanske Nabil Bahoui syntes inte någon från den svenska ledningen på plats på Al Maktoum Stadion.

När Bahoui imponerade i allsvenskan trodde många på en ljus framtid i landslaget för honom och i det senaste EM-kvalet blev det en match från start, hemma mot Ryssland i oktober 2014, och ett inhopp, hemma mot Liechtenstein, även det i oktober 2014. 

Därefter var han med på landslagets januariturné 2015 men efter att han lämnade AIK i juli samma år så har det inte blivit någon landskamp.

- Jag har faktiskt inte haft någon kontakt med Janne Andersson men om jag ska vara ärlig så är det som med media, varför ska man snacka om man inte spelar? Låt spelet tala, vi får se vad som händer i fönstret, kanske hamnar jag någon annanstans eller kanske börjar jag spela här och då börjar pratet.

Se en tv-intervju med Bahoui i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-09 kl 21:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå