TV: Publikskandal när Nymans Braunschweig missade avancemang

Bundesliga 2

Förlust i kvalreturen mot Wolfsburg.
Då tog sig besvikna hemmasupportrar in på plan - och polis fick bilda en kedja för att hindra fansens framfart.

Wolfsburg hade med sig en 1-0-seger i bagaget inför returen borta mot Eintracht Braunschweig. Den svenske anfallare Christoffer Nyman visade sig vara pigg den här kvällen och också nära flera gånger om att ge hemmalaget ledningen i den första halvleken.

0-0 stod sig i paus men direkt i den andra halvleken satte Vierinha ett tungt 1-0-mål för Wolfsburg. Efter det försökte Braunschweig trycka på men lyckades inte rubba Bundesliga-laget.

Resultatet 2-0 innebär att Wolfsburg har säkrat nytt kontrakt i den tyska högstaserien. Efter matchen utspelade sig tråkiga scener när frustrerade Braunschweig-supportrar tog sig in på planen. Ett stort antal föremål kastades in mot gästernas spelare som tvingades fly ut mot spelargången. Man fick dock situationen under kontroll snabbt genom att polisen stod i vägen och hindrade hemmalagets supportrar för att ta sig fram till bortafansen.

Under inledningen av den andra halvleken träffades dessutom en ordningsvakt av pyroteknik inkastat av hemmafansen.

- Tyvärr fick inte spelarna chansen att fira med fansen, sa Wolfsburgs tränare Andries Jonker till Sky efter matchen.

Nyman spelade hela matchen och hans landsman Joseph Baffo satt på bänken.

Se skandalscenerna i sportsändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-30 kl 07:20