TV: Säsongens första ligamål för Emil Forsberg

Bundesliga

Efter två mål i Champions League och ett i den tyska cupen så gjorde Emil Forsberg sitt första ligamål för Leipzig den här säsongen i mötet med Bayer Leverkusen. Men trots ledning och en man mer så tappade Leipzig poäng.

Se Forsbergs mål i sportsändningen ovan.

Emil Forsberg stod under lördagen för sitt första Bundesliga-mål för säsongen för sitt RB Leipzig. I bortamötet med Bayer Leverkusen tog gästerna ledningen i den 13:e minuten efter ett straffmål av Timo Werner.

Leverkusen kvitterade strax före halvtid genom Leon Bailey. Efter paus återtog RB Leipzig ledningen när Benjamin Henrichs, som byttes in i halvtid, tog bollen med handen och stoppade ett mål. Resultatet blev ett rött kort och en ny straff för gästerna.

Fram klev Emil Forsberg och satte 2-1 med en hård straff under målvakten Bernd Leno. Det var svenskens första ligamål för säsongen.

Men hemmalaget skulle komma tillbaka igen. Trots tio man stod Leverkusen upp bra och i den 74:e minuten kvitterade Kevin Volland till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Emil Forsberg byttes ut fem minuter från slutet.