Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

TV: Terrordåden stoppade inte fansen - här fyller man Union Berlins arena

Nästa

Avbryt
Försök igen

Terrordådet har skakat om Berlin.
Men det kunde inte stoppa fotbollsfansen från att samlas och sjunga julsånger:
- Vi ville göra det till en kväll präglad av hopp, säger klubbens presschef Christian Arbeit till New York Times.

Tolv personer omkom efter terrorattacken mot en julmarkand i Berlin tidigare i veckan. En lastbil kördes rakt in i folkmassan och dådet blev en i raden av attacker runt om i världen under 2016.

Men trots den dystra stämningen som följt det hemska dådet samlades över 28 000 personer på 2. Bundesliga-laget Union Berlins hemmaarena under fredagen för att sjunga julsånger.

Traditionen startade redan 2003 då en grupp fans tog sig in på arenan för att dricka och sjunga, skriver New York Times. Sedan dess har traditionen växt i rask takt och under fredagen dök alltså 28 500 personer upp till Stadion An der Alten Försterei för att tillsammans sjunga julsånger.

Stämningen på arenan i år var av förklarliga skäl dämpad.

- Det är jul och det är vår kultur. Jag vill inte tänka att jag inte kan komma hit på grund av en idiot. Jag vill vara lycklig här. Det är ett ställningstagande, säger Mario Schacht enligt New York Times.

Klubbens presschef Christian Arbeit säger att man diskuterade, efter terrordåden, hur man skulle göra med årets tillställning. Många människor hade uttryckt sin oro för evenemanget och en del valde också att stanna hemma. Men klubben valde trots det, med utökad säkerhet, att genomföra arrangemanget.

- Vi ville inte göra det till en sorgsen kväll. Vi ville göra det till en kväll präglad av hopp, att få vara tillsammans och självbestämmande, säger Arbeit.

I klippet ser ni bilder från tillställningen i Berlin.

Publicerad 2016-12-24 kl 10:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons