Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Tyska förbundets president avgår efter misstankar om korruption

Reinhard Grindel lämnar posten som president i det tyska fotbollsförbundet.
Detta efter misstankar om korruption.
”Alla som känner mig vet att jag inte är girig”, skriver Grindel i ett uttalande på DFB:s hemsida.

Det tyska förbundets president Reinhard Grindel har beslutat sig för att lämna sin post. Anledningen är nyligen uppmärksammade korruptionsmisstankar mot Grindel, där han dels misstänks för att inte ha deklarerat alla sina inkomster han ska ha fått från ett dotterbolag till DFB under 2016 och 2017. Enligt Der Spiegel rör det sig om 78 000 euro, motsvarande drygt 800 000 svenska kronor.

ANNONS

Dessutom misstänks Grindel ha tagit emot en gåva i form av en lyxklocka av ukrainaren Grigorij Surkis, oligarken som tidigare var medlem i Uefas exekutiva kommitté, vilket han heller inte ska ha informerat förbundet om.

”Alla som känner mig vet att jag inte är girig”, skriver Grindel i ett uttalande på det tyska förbundets hemsida.

Grindel skriver vidare att han nu fått reda på att klockans värde är 6000 euro och att han under måndagsmorgonen därför tagit kontakt med generalsekreteraren i förbundet för att diskutera ärendet. Grindel skriver också att Surkis inte hade några intressen i DFB och att han ”aldrig bett om hjälp efter det”.

”Vid det tillfället var det redan klart att han inte skulle ställa upp för omval till Uefas exekutivkommitté, i vilken han inte sitter kvar längre. Det fanns och finns inte någon intressekonflikt”, skriver Grindel, som vidare hävdar att det var en privat gåva som inte hade någon relation till det ukrainska förbundet (där Surkis tidigare var president).

ANNONS

Grindel skriver att han nu ska lämna tillbaka klockan så snart som möjligt.

Reinhard Grindel har tidigare även fått kritik från Mesut Özil, som anklagade förbundet för respektlöshet och rasism. I sociala medier skrev han att just Grindel såg honom som "tysk när vi vinner och invandrare när vi förlorar."

Fram till valet i september tar nu de två vicepresidenterna Rainer Koch och Reinhard Rauball temporärt över.

Publicerad 2019-04-02 kl 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto