Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Uppgavs vara irriterad för Guldboll - nu talar Forsberg ut: "Går inte runt och är arg"

Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist tog hem Guldbollen 2017.
Emil Forsberg nämndes som en het kandidat - och efteråt uppstod en diskussion kring huruvida juryn gjort rätt val.
- Jag hade ett fantastiskt år, men det är inte så att jag går runt och är arg och besviken, säger Forsberg till Sportbladet.

Guldbollen delades ut under Fotbollsgalan i Globen i mitten av november. Andreas Granqvist, lagkapten i det svenska herrlandslaget, tog hem den prestigefyllda utmärkelsen för sina prestationer i landslaget och i ryska klubblaget Krasnodar.

Efteråt uppstod en hel del reaktioner, bland annat i sociala medier, och enligt tyska tidningen Bild blev Emil Forsberg "riktigt förbannad" på det svenska förbundet.

”Enligt våra uppgifter är Forsberg riktigt förbannad på det svenska förbundet – och tycker inte att hans insats har fått den uppskattning den är värd”, skrev tidningen.

Därtill skickade Emil Forsbergs fru Shanga Forsberg en passning till juryn med ett inlägg på Instagram där hon påpekade att mittfältaren stod för en succésäsong i Bundesliga förra säsongen. Men Forsberg själv berättar nu i en intervju med Sportbladet att han inte lägger någon energi på att vara besviken.

- Det finns inget att säga. ”Granen” fick den. Det är roligt för honom. Det är en jury som sitter där, det är de som röstar. Mer än så är det inte. Det är inget jag lägger energi på. Jag är glad för ”Granens” skull, säger han till tidningen.

- Alla vill vinna priser. Jag hade ett fantastiskt år, men det är inte så att jag går runt och är arg och besviken. Jag fokuserar på mitt. Jag vet om vad jag har gjort på planen, folk runt om mig vet om det, det är det viktigaste för mig. Det är onödigt att lägga energi på Guldbollen. Jag ska fortsätta leverera och göra det jag tycker är roligt. Folk får prata om vad de vill, jag kommer fortsätta att spela fotboll och gör det så bra jag kan i alla matcher.

Emil Forsberg stod för 22 assist i Bundesliga förra säsongen.

Publicerad 2017-12-08 kl 09:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons