POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TYSKLAND
32v

Uppgifter: Bayern München undersökte utträde från Bundesliga - storklubbar planerar superliga

Foto: Bildbyrån.

Europiska storklubbar planerar en framtida superliga - och Bayern München undersökte ett utträde från Bundesliga. 
Detta uppger visselblåsarsajten Football Leaks. 

Visselblåsarsajten Football Leaks har gått igenom över 70 miljoner olika dokument och släppte i dag en rad olika avslöjanden, däribland att Fifas president Gianni Infantino hjälpte Manchester City och Paris Saint-Germain att komma undan det ekonomiska regelverket "Financial Fair Play" så lindrigt som möjligt för spel i Champions League.

Vidare släppte också sajten nya uppgifter, som bland annat den tyska tidningen Der Spiegel har fått ta del av, om att elva europeiska storklubbar har gått bakom ryggen på Uefa och de inhemska ligorna för att planera en stängd superliga i Europa, som kan dra igång 2021 och skulle kunna vara slutet på Champions League. 

De elva klubbar som det rör sig om är Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Juventus, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain, Manchester City, Liverpool och Milan. De förväntas, enligt dokumenten i granskningen, ha en fast plats i turneringen, medan fem andra klubbar kan bjudas in - Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter och Roma som "första gäster" till turneringen.

"Grundarna har enats om att skapa en europeisk fotbollsturnering under namnet European Super League", vilket bör ske under en inledande period över 20 år med start 2021/2022, ståt det i ett dokument enligt norska tidningen VG, som i likhet med Der Spiegel är en av flera medier som har fått ta del av Football Leaks material. 

Enligt granskningen undersökte även Bayern München under 2016, när det också kom rapporter om att en superliga var i görningne, möjligheten att lämna Bundesliga för att endast delta i europeiska turneringar som i den nya superligan. 

- Klubben måste vara förberedd på alla möjliga resultat, men ingen tog det på allvar och alternativet förkastades snabbt, säger Bayern Münchens chefsjurist Michael Gerlinger enligt VG och bekräftade därmed uppgifterna om att klubben undersökte ett utträde. 

Publicerad 2018-11-02 kl 20:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå