POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA

Uppgifter: Nilsson aktuell för att bli sportchef i Bundesliga-klubb

Foto: Bildbyrån.

Nürnberg sparkade nyligen klubbens sportchef och tränare.
Nu placeras Per Nilsson som ny sportchef i klubben, skriver flera tyska medier. 

Nürnberg, med svenske anfallaren Mikael Ishak i laget, har under den här säsongen haft det tufft som nykomling i Bundesliga. Laget är placerat sist i ligatabellen med sex poäng upp till säker mark och åkte nyligen ur tyska cupen efter förlust mot Hamburg med 1-0. 

Efter det fick tränaren Michael Köllner sparken och sportchefen Andreas Bornemann besked om att även han får lämna klubben. Boris Schommers och Marek Mintal kom in som ersättare, men nu uppges klubben vara inställd på att hitta permanenta ersättare till duon som fick lämna klubben. 

Flera tyska medier, däribland Kicker, rblive.de och 90min.de, rapporterar att förre svenske landslagsmannen Per Nilsson kan vara en av flera kandidater som är aktuell för att bli ny sportchef i klubben. 

Nilsson blev i januari 2017 assisterande sportchef i Leipzig, men fick i fjol en ny roll i klubben med ansvar för Bundesliga-klubbens seniorlag. 

- Jag får ett övergripande ansvar för våra U16-, U17- och U19-lag, där U19-laget fungerar som vårt andralag eftersom att vi inte har ett U23-lag. Jag har en ledarroll där kring det mesta vi gör sportsligt kring utveckling och träning för att spelarna ska utvecklas och nå till en A-lagsnivå. Jag har förstås väldigt många olika uppgifter i olika avdelningar och det handlar bland annat om tränarstab, koordinering, planläggning, filosofi och sådant. Det är ett övergripande ansvar, beskrev Nilsson rollen för Fotbollskanalen då. 

Fotbollskanalen har sökt Per Nilsson för en kommentar. 

Publicerad 2019-02-15 kl 15:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå