Viktig poäng för Quaisons Mainz i bottenstriden - lämnar kvalplatsen

Bundesliga

Mainz har haft det tufft i Bundesliga denna säsong.
Nu lämnar man kvalplatsen, åtminstone temporärt, efter kryss hemma mot Wolfsburg.

Efter en blytung seger borta mot Hertha Berlin lyckades Mainz i kväll ta poäng på nytt genom 1-1 hemma mot Wolfsburg.

Gästerna tog ledningen i den sjätte minuten genom Josip Brekalo, men minuten innan paus kvitterade Yoshinori Muto till 1-1.

Robin Quaison, som gjorde två mål mot Hertha, hade ett par chanser att näta men lämnade planen mållös.

Krysset gör att Mainz klättrar förbi Werder Bremen i botten och upp på säker mark med 24 poäng efter 24 matcher. Werder har dock chansen att gå om Mainz vid poäng i morgondagens nordderby mot Hamburg.

Mainz möter Hamburg i nästa omgång på Volksparkstadion.

Poängen i kvällens match var även viktig för Wolfsburg, som ligger blott en poäng före Mainz i tabellen. Matchen var också den första för nye tränaren Bruno Labbadia.