Visades ut och lämnade plan - domaren ändrade sig efter repriserna

Bundesliga

Marius Wolf visades ut och vandrade ner i omklädningsrummet.
En stund senare kallades han upp – och fick gult kort.
- Jag blev ombedd att lämna planen, säger han till tyska Sky.

Mötet mellan Eintracht Frankfurt och Bayern München blev speciellt på flera olika sätt. Dels för att gästernas målvaktstränare, Tom Starke, tvingades ställa sig i målet, sedan Svein Ulreich skadat sig på uppvärmningen.

Men också på grund en situation i den andra halvleken, då hemmalagets Marius Wolf först visades ut efter en tackling på James Rodriguez. Frankfurt-spelarna protesterade kraftigt innan Wolf till slut tog sig av plan och in i omklädningsrummet. En förbannad Wolf sågs sparka till en mikrofon på väg ner till duschen.

Men huvuddomaren i matchen, Harm Osmers, valde efter han plockat upp det röda kortet att titta på situationen igen, med hjälp av VAR, det omdiskuterade videodomarsystemet som implementerats i Bundesliga och Serie A.

Och reprisbilderna gjorde att domaren valde att dra tillbaka utvisningen. Wolf fick kallas upp från omklädningsrummet och ut på planen. Väl där ändrades det till ett gult kort.

- Jag blev ombedd att lämna planen. Jag var i omklädningsrummet när vår lagledare kom in och tog tillbaka mig och sa att domaren tittade på video. Jag sa också att han borde göra det eftersom det för mig inte var ett rött kort, säger huvudpersonen själv till tyska Sky, enligt AP.

Eintracht förlorade trots det matchen med uddamålet, 1-0, efter att Arturo Vidal gjort matchens enda mål i den första halvleken.

Systemet Video Assistant Referee kommer även att införas i spanska La Liga till nästa säsong.