Wahlqvist med assist i Dynamo Dresdens storseger

Bundesliga 2

Dynamo Dresden vann stort hemma mot Darmstadt i Zweite Bundesliga.
Bakom ett av målen låg svenske Linus Wahlqvist.

I somras valde Linus Wahlqvist att lämna IFK Norrköping för spel i Zweite Bundeliga. Där skrev han på för Dynamo Dresden som har inlett ligaspelet med två vinster och två förluster.

På lördag tog man emot Darmstadt på hemmaplan och laget Wahlqvist gäng tog en övertygande seger. I halvtid var ställningen oavgjort men i början avgjorde Dresden matchen med två snabba mål.

Först satte Patrick Ebert dit 2-1 i den 54:e minuten och fem minuter senare assisterade Wahlqvist till Philip Heises 3-1-mål. I matchen slutskede fastställde sedan Moussa Kone slutresultatet till 4-1.

Wahlqvist spelade hela matchen och utöver assisten drog han också på sig en varning.